Łyżka octu jabłkowego pita przez 60 dni leczy ponad 20 problemów zdrowotnych

      Możliwość komentowania Łyżka octu jabłkowego pita przez 60 dni leczy ponad 20 problemów zdrowotnych została wyłączona

Ocet jabłkowy znany był już w starożytności. Tradycyjnie stosuje się go na wiele dolegliwości, jednak tylko niektóre przypisywane mu właściwości znalazły potwierdzenie w badaniach naukowych. Ocet jabłkowy ma działanie przeciwbakteryjne, obniża poziom glukozy we krwi, wpływa korzystnie na układ krążenia i może pomagać w odchudzaniu.

Ocet jabłkowy był w starożytności używany do pobudzania krążenia, oczyszczania wątroby, krwi i węzłów chłonnych, wspomagania odporności na infekcje i poprawy sił witalnych. Hipokrates, ojciec medycyny, często zalecał ocet jabłkowy w połączeniu z miodem na kaszel i przeziębienie.

Kuracja 60-dniowa, w której każdego dnia spożyjesz łyżkę octu pomoże Ci w walce z wieloma chorobami.

1. Wysoki Cholesterol

Regularne spożywanie octu jabłkowego stymuluje produkcję żółci w wątrobie, dzięki czemu naturalnie obniża się poziom złego cholesterolu.

2. Nadciśnienie

Kwas octowy znajdujący się w occie jabłkowym skutecznie obniża ciśnienie krwi.

3. Infekcje zatok

Ocet jabłkowy niszczy bakterie odpowiedzialne za infekcje i rozrzedza zalegający w zatokach śluz.

4. Infekcje grzybicze

Nie dość, że składniki znajdujące się w occie niszczą grzyby, pleśnie i drożdże, to odbudowują florę bakteryjną.

5. Problemy z sercem

Ocet jabłkowy, przy regularnym spożywaniu, zapobiega zatorom żylnym i chorobom tętnic.

6. Cukrzyca

Systematyczne picie octu jabłkowego obniża poziom glukozy we krwi i poprawia wrażliwość organizmu na insulinę.

7. Niski poziom energii

Ocet jabłkowy to jeden z najlepszych naturalnych energetyków podnoszących poziom energii!

8. Bolące gardło

Antybakteryjne właściwości octu jabłkowego pomagają ukoic i szybko wyleczyć bolące gardło.

9. Otyłość

Badania wykazały, że picie octu jabłkowego pomaga redukować tłuszcz na brzuchu i biodrach, oraz poprawia trawienie.